Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΧΑΘΗΚΕ ; ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΕΤOΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ;


 


Είμαι σίγουρη ότι έχει συμβεί σε αρκετούς γονείς να χάσουν το μικρό τους ακόμα και για μερικά λεπτά. Όσο λίγο και αν κρατήσει είναι μια τραυματική εμπειρία για το παιδί αλλά και τους γονείς..
Όσο εφιαλτικό και αν φαντάζει είναι αναγκαίο να προετοιμάσετε το παιδί για το τρόπο που πρέπει να το διαχειριστεί αλλά  πρώτα να έχετε προετοιμάσει τον εαυτό σας. Έτσι εάν συμβεί καταρχάς θα έχετε την ελπίδα ότι το παιδάκι σας θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει και θα είσαστε πιο ψύχραιμοι.

Συμβουλές για τη προετοιμασία του παιδιού

- Πρέπει το παιδάκι σας από 4- 5 ετών  να ξέρει το όνομα των γονέων του και το τηλέφωνο. Εάν είναι μικρό μπορείτε να προμηθευτείτε ταυτότητες  eιδικές που μπορείτε να γράψετε τα στοιχεία σας.

- Πείτε του πως εάν χαθεί, πρέπει να σταματήσει να κινείτε. Είναι πολύ εύκολο να φτάσει μακριά και μάλιστα σε επικίνδυνο σημείο.

- Το επόμενο βήμα είναι να βρει κάποιο ένστολο η κάποια μανούλα με παιδί η εάν είναι σε μεγάλο κατάστημα στα ταμεία.


Συμβουλές για τη δική σας προετοιμασία

- Όλα θα εξαρτηθούν από τη ψυχραιμία σας. Παίζει ρόλο το κάθε λεπτό. θέλει σωστές και άμεσες κινήσεις. Εάν είστε σε μεγάλο κατάστημα ζητήστε να κλείσουν οι πόρτες. Βγείτε μόνο εσείς έξω να τσεκάρετε και αφήστε το προσωπικό να ψάχνει μέσα.

- Έάν μέσα σε 5 λεπτά δε βρεθεί καλέστε άμεσα την αστυνομία.

- Να έχετε πάντα γραμμένα στο κινητό σας τα τηλέφωνα ανάγκης

100 για άμεση αστυνομική επέμβαση

11600 χαμόγελο του παιδιού

1156 γραμμή εξαφανισθέντων  ανηλίκων



Όταν τελειώσουν όλα κάντε τα μια σφιχτή αγκαλίτσα .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...