Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΑΓΑΠΗ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

 ΑΓΑΠΗ  ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ



Μια δύσκολη έννοια που έχει απασχολήσει όχι μόνο απλούς ανθρώπους αλλά φιλοσόφους και Αγίους. Την αγάπη λοιπόν που κάθε άνθρωπος την αντιλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά αφού έχει να κάνει με την ηλικία, τα βιώματα και πολλούς αστάθμητους παράγοντες..

Φυσικά είναι ένα μεγάλο δώρο που πρώτα οι γονείς χαρίζουν στο παιδί , από τη πρώτη στιγμή που μαθαίνουν ότι θα έρθει στη ζωή... ναι μανούλες.. το μικρό σποράκι τα νοιώθει όλα.. Την αγωνία, τη χαρά, την αγάπη αλλά και την απόρριψη..

Η αγάπη δεν έχει γνώμονα την επιτυχία του, ούτε είναι ανταμοιβή για κάποιο επίτευγμα. Είναι αυτό το φτερούγισμα στη καρδιά, είναι αυτή η αφοσίωση άνευ όρων , η στοργή που βγαίνει στο μητρικό βλέμμα, η τρυφερότητα σε κάθε χάδι και στα δάκρια χαράς και ευτυχίας.

Τα παιδιά μας πρέπει να γνωρίζουν πως τα αγαπάμε για αυτό που είναι. ΟΧΙ για όλα αυτά που θα θέλαμε να είναι, ούτε για αυτά που μπορούν να είναι...

Υπάρχουν γονείς που αγαπάνε τα παιδιά τους από τη πρώτη στιγμή χωρίς καμία προσπάθεια.. και υπάρχουν γονείς που θέλουν χρόνο, που για να δώσουν αυτή την άνευ όρων αγάπη απαιτεί συνειδητή συντονισμένη προσπάθεια. Δεν είναι κακό.. κάθε οικογένεια είναι διαφορετική..

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΩΣ

- Φροντίδα - αφοσίωση - τρυφερότητα και στοργή

- Μην αφήσετε να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να πείτε στο μικρό πλασματάκι σας
<< σε αγαπάω>> .

- Βρείτε εκείνα τα 15 λεπτά που θα το ακούσετε με προσοχή και αφοσίωση. που θα είστε απόλυτα δική του.. χωρίς το κινητό να χτυπάει και χωρίς τη τηλεόραση να παίζει.. απόλυτα οι δυό σας..

- κάντε το νοιώσει τη φροντίδα σας ενώ το κάνετε μπάνιο, ενώ του ετοιμάζεται φαγητό η ενώ φτιάχνεται μαζί το δωμάτιο του.

-Δείξτε του στοργή ενώ κάνετε αγκαλίτσα χωρίς να λέτε τίποτα.. αυτή τη ζεστή αγκαλιά που μόνο η μαμά ξέρει να κάνει..


ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Τιμολέων 6 ετών

Μαμά θυμάσαι που όταν ήρθες με την αδελφή μου από το μαιευτήριο εγώ ούτε έκλαψα ούτε σας έδιωξα... αυτό θα πει ότι σας αγαπάω

Κατερίνα 4 ετών

Με αγαπάς μαμά που κάθε πρωί με κάνεις φιλάκι και μου λες το τραγουδάκι << καλημέρα σας παιδιά τραλα λα τραλαλά>>


Γιάννης 7 ετών

Αγάπη είναι που κάθε μέρα η μαμά φτιάχνει καφέ στο μπαμπά και δοκιμάζει να δει ένα τον πέτυχε.


Μαρία 6 ετών

Αγάπη είναι που η μαμά και ο μπαμπάς κοιμούνται αγκαλιά.


Ρωτήστε και εσείς τα παιδάκια σας πως αντιλαμβάνονται την αγάπη .. θα εκπλαγείτε από της απαντήσεις τους , που θα χαρώ να τις μοιραστείτε μαζί μας ..







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...