Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΙΏΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.. ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΙΝΙΟΥ



                                                 10 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

1. Σκεφτείτε τον εαυτό σας ως παιδί. Πως σας φέρονταν οι γονείς σας ; Πως θα θέλετε να σας φέρονται ; Πως νοιώθατε όταν κάνατε μια ζημιά ; Πως νοιώσατε όταν σας κατηγορούσαν για κάτι ;

2. Μη φωνάζετε από μακριά. Πλησιάστε κοντά στο παιδί ώστε να μπορεί να σας προσέξει.

3. Σκύψτε στο ύψος του παιδιού.

4. Χαμηλώστε το τόνο της φωνής σας. 

5. Μη βιαστείτε να αντιδράσετε. Ακούστε το παιδί και κατόπιν κάντε διευκρινιστικές ερωτήσεις για να καταλάβετε τι ακριβώς έχει γίνει.

6. Ξεκινήστε από κάτι θετικό. ( πχ ξέρω ότι τελευταία προσπαθείς πολύ ) 

7. Πείτε τι ακριβώς έκανε και σας ενόχλησε ( π.χ με πείραξε που είπες αυτή τη κακή λέξη στη θεία σου ) και αποφύγετε χαρακτηρισμούς όπως ΄΄ είσαι ανάγωγος" που προσβάλουν τη προσωπικότητα του παιδιού.

8. Πείτε του πως σας έκανε να αισθανθείτε ( Π.χ με θύμωσες που έσπασες το αγαπημένο μου βάζο)

9.Υποδείξτε του τι θα θέλατε να κάνει στο μέλλον ( π.χ θα σε παρακαλέσω την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός γιατί εάν ξανά συμβεί θα αναγκαστώ να μειώσω το χαρτζιλίκι σου και να αγοράσω καινούργιο βάζο )

10. Αποφύγετε φράσεις όπως " με απογοητεύεις συνεχώς " , " πάλι τα κατάφερες " , " χάλια τα έκανες", " δε σε αγαπάω " , " είσαι κακό παιδί ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...