Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΛΕΚΤΙΚΉ ΒΙΑ... ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ !!!!!

     
                                                                                                                                                           Πολλές γυναίκες έχουμε υποστεί ψυχολογική , λεκτική η και σωματική βία. Όμως δεν περιλαμβάνει πάντα χειροδικία και δεν είναι ορατή .κάποιες φορές ακόμα και το θύμα   μπορεί να μπερδευτεί..
Άλλωστε οι θύτες χειραγωγούν άριστα τα θύματα τους. Σιγά σιγά και αποτελεσματικά χάνεις την αίσθηση της πραγματικότητας και νομίζεις πως ότι ζεις είναι φυσιολογικό. Χάνεις την αυτοεκτίμηση σου και μετατρέπεσαι σε ένα άβουλο πλάσμα. Η ενοχή είναι συνώνυμη της δυσδιάκριτης βίας. Φυσικά ο θύτης δε θα παραδεχτεί ποτέ το συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς του.  Άλλωστε δε φταίει .. εσύ τον προκαλείς.. εσύ έσπασες το ποτήρι και αναγκάστηκε να σου φωνάξει..

Σημάδια πως ο σύντροφος σου ασκεί ψυχολογική βία.

1. Σε μειώνει και σε κάνει να ντρέπεσαι για τον αυτό σου. Μα και εσύ να είσαι τόσο χαζούλα... να έχεις περιττά κιλά... το πτυχίο σου να είναι κατώτερο από το δικό του .. ενώ εκείνος φαντάζει δίπλα σου ένας μικρός γκουρού !!!

2. Σου ασκεί συστηματική κριτική. Μα τίποτα να μη κάνεις σωστά και συ …;

3. Αρνείται να συζητήσει μαζί σου και να επικοινωνήσει μαζί σου. Μα τι να ακούσει ξανά από σένα..;;

4.  Αγνοεί τις ανάγκες σου..  θέλεις να πας μια βόλτα.. μα βγήκατε και πρόπερσι…

5.Έχει σχέση με άλλα άτομα. Εεε καλά αυτό όλοι οι άντρες το κάνουν ,, δεν είναι κακό..

6.Η συμπεριφορά του προς τις άλλες γυναίκες ειδικά μπροστά σου είναι προκλητική. Μα η κοπελίτσα που κάθισε στα γόνατα του είναι φίλη... μα δε καταλαβαίνεις και συ ..;


7. Ο τόνος της φωνής του είναι σαρκαστικός κα ειρωνικός.

8.Σε ζηλεύει χωρίς λόγο. Τι ρούχα είναι αυτά που φοράς άντρα δεν έχεις;

9. Κάνει άσχημα αστεία σε βάρος σου.  Στα πλαίσια του χιούμορ πάντα...  Μα γιατί μια χαρά διασκεδάζει όλη η παρέα ενώ γελοιοποιεί εσένα..

10.Σε απειλεί.. θα σου τραβήξει μια και θα δεις εσύ … που μιλάς κιόλας..

11. Σε ελέγχει.. με ποιον ήσουν;  Και τώρα τελευταία αργείς .. πολύ αργείς και δε θα τα πάτε καθόλου καλά..

12 Δεν είναι τρυφερός . Έχεις ακούσει ποτέ τη λέξη καρδιά  μου ;μωρό μου ;μάλλον όχι .. κάποιο άνοστο αστείο υποκοριστικό θα έχει διαλέξει να σε αποκαλεί στις <<καλές >> του .

13. Κατηγορεί εσένα για ότι συμβαίνει . Μα εσύ τα κάνεις όλα.. και εκείνος απλά αντιδρά..


14.Σε απομονώνει σε φίλους και συγγενείς.. ξαφνικά χαθήκατε ε; εε η καθημερινότητα θα είναι..


15. Χρησιμοποιεί τα χρήματα για να σε ελέγχει. Μα βασίλισσα σε έχει .. η γυναίκα είναι για το σπίτι.


16. Απειλεί ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του η κλαίει όταν του λες πως θα τον αφήσεις. Και όταν ξυπνάς για λίγο και αγανακτείς και λες φτάνει.. κλαίει.. θα αλλάξει.. θα κάνει κακό στον εαυτό του.. και δε μπορεί χωρίς εσένα ..


17. Προσπαθεί να σε πείσει ότι η δική του συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα του δικού σου χαρακτήρα ενώ εκείνος είναι ο καλός << Σαμαρείτης >> που προσπαθεί να σε βελτιώσει. Μα καλό σου κάνει.. προσπαθεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο..

18. Μπροστά στους άλλους είναι καλός μαζί σου για να μη καταλάβει κανείς τίποτα. Νομίζεις πως κάποιος άλλος είναι μαζί σου.. ξαφνικά είναι τόσο καλός..


19. Κάποιες από μας βέβαια έχουμε ζήσει την απόλυτη απαξίωση (σε προχωρημένη μορφή λεκτικής βίας ) που εκεί δε τον απασχολεί καν εάν είναι μπροστά ακόμα και φίλοι ,συγγενείς και σε κάνει σκουπίδι μπροστά σε όλους..

Βέβαια εδώ θα σου πω πως δεν φταίει εκείνος... είναι ένα ανθρωπάκι που από κόμπλεξ προσπαθεί να σε μειώσει για να νοιώσει καλύτερα. Συναισθηματικά ανάπηρο άτομο που θα είναι πάντα μόνο του. Δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένος γιατί στην ουσία αυτός που υποφέρει είναι ο ίδιος.. Εσύ όμως τι κάνεις μέσα σε όλο αυτό ;Γιατί χαλάς τη ψυχούλα σου;γιατί;;;;;

Προσωπικά θα σας δώσω μια συμβουλή που η δική μου ψυχολόγος, μου είχε δώσει όταν πριν αρκετά χρόνια είχα ζήσει το ίδιο.. << Δώσε τη κάρτα μου και μη γυρίσεις ούτε να κοιτάξεις πίσω >>  Εγώ  έφυγα .. εσύ ;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...