Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΒΡΑΔΙΝΌΣ ΥΠΝΟΣ Η ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ;;;


Για κάποια παιδάκια ο βραδινός ύπνος είναι βασανιστήριο. Φυσικά αυτό επηρεάζει όλη την οικογένεια καθώς φέρνει εντάσεις και γκρίνια.. έχοντας μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι αυτό ( λόγο του ότι ο γιός μου είχε μεγάλο πρόβλημα από νεογέννητο ) σας διαβεβαιώ πως με προσπάθεια και σωστή ενημέρωση μπορεί  να  αλλάξει η παρούσα κατάσταση. Ξέρω πως αυτή τη στιγμή ίσως σας φαίνεται βουνό η καθημερινότητα .. όμως δεν είναι .. είναι μια φάση που είναι στο χέρι σας να την αλλάξετε !!!

Σας έχω μερικά βήματα που ακολούθησα και με βοήθησαν αρκετά !!

1. Φροντίζουμε όλη την ημέρα να κουράζετε δημιουργικά. Ακόμα και τα παιδάκια που ακόμα δεν έχουν πάει σχολείο μπορούμε να τα  <<κουράζουμε >>.. Μια βόλτα στο τετράγωνο, με μουσική να χορέψουμε μαζί του και με άλλα κινητικά παιχνίδια να βγει η ένταση και η ενέργεια.

2. Αφού βγει τη βόλτα του η χορέψει με μουσική στο σαλόνι, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του μπάνιου.. Με χαλαρωτική μουσική, ζεστό νεράκι και πολλά παπάκια και παιχνιδάκια να αρχίσει το μικρό σωματάκι του να χαλαρώνει..

3. Αφού το έχουμε χαλαρώσει αρκετά μπορούμε να κάτσουμε με ηρεμία στο καναπέ.. συζητάμε πως νύχτωσε και ήρθε η ώρα του ύπνου..  Διαβάζουμε ένα παραμύθι, παίζουμε με δαχτυλόκουκλες  (αρέσουν πολύ στα παιδάκια) , κάνουμε αγκαλίτσες και φιλάκια , μασαζάκι...

4.  Αφού έχει φάει, έχει κάνει μπανάκι, έχει πιει νεράκι και έχει κάνει τσίσα είναι έτοιμο για ύπνο.

5. Το βάζουμε λοιπόν στο κρεβατάκι η στη κούνια... Ιδανικά μπορούμε εμείς να του τραγουδάμε κάποια συγκεκριμένα τραγούδια κάθε βράδυ..  Εάν κάποια μανούλα δε το έχει με το τραγούδι μπορεί να βάζει χαλαρωτική μουσική.


Μυστικά

1. Ξέρω πως είναι βολικό να κοιμάται στο κρεβάτι σας ( άλλωστε το λάθος αυτό το έκανα και ξέρω πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά ) Μανούλες μου … το παιδάκι σας έχει πιο ποιοτικό ύπνο όταν κοιμάται στο κρεβάτι του. Θα απλωθεί όσο θέλει, και τίποτα δε θα  <<χαλάσει >> την ηρεμία του. Το ίδιο πιο ποιοτικό ύπνο θα έχετε και εσείς που τόση ανάγκη τον έχετε.

2. Ο βραδινός ύπνος είναι πολύ σημαντικός και αναντικατάστατος!! Αρα εάν ο μεσημεριανός ύπνος σας χαλάει το βραδινό δοκιμάστε μήπως τελικά πρέπει να κοπεί..

3.  Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα ρουτίνας.. Τα ίδια και τα ίδια και ξανά τα ίδια.. την ίδια ώρα , τις ίδιες κινήσεις ( ακόμα και τα ίδια τραγούδια )

Μη ξεχνάτε πως είναι μια φάση που γρήγορα θα περάσει !! Γιατί είναι στο χέρι σας !!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...