Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΣΥΖΥΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΖΥΓΙΟ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



\
                                                                                                               
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!!!! Μία λέξη που η χροιά της είναι ‘’κάπως ‘’αρνητική και εμπεριέχει την συμπλοκή ή το τρακάρισμα. Όταν μιλάμε όμως για τις ανθρώπινες σχέσεις και δη , αυτές ενός ζευγαριού, οι επιπτώσεις των συγκρούσεων τους  , έχουν άμεσο αντίκτυπο και στα παιδιά τους. Η πορεία ενός γάμου ( η διαζυγίου ) δημιουργεί ένα είδος «συναισθηματικής οικολογίας». Όπως ένα δέντρο επηρεάζεται από την ποσότητα του αέρα , του νερού , του εδάφους και του περιβάλλοντος του , έτσι και η συναισθηματική υγεία των παιδιών καθορίζεται από την ποιότητα των προσωπικών σχέσεων που υπάρχουν γύρω τους.

2) Δυσκολία στη συγκέντρωση και στη προσοχή. Δύσκολα ολοκληρώνουν μια εργασία ή παιχνίδι.
3) Αυξάνονται τα κρυολογήματα , ο βήχας , έχουν χαμηλή ανθεκτικότητα στις ιώσεις και σύμφωνα με ιατρικές εξετάσεις , υπάρχουν υψηλά επίπεδα κατεχολαμινών στα ούρα τους, δηλαδή ορμονών που σχετίζονται με το στρές.
4) Χαμηλή σχολική επίδοση.
5) Διαταραχές άγχους και ποσοστά απόσυρσης .
6) Αύξηση καρδιακού ρυθμού και πίεσης αίματος. Κάποια παιδιά παρόντα στους διαπληκτισμούς των ενηλίκων , για να προστατευτούν καλύπτουν τα αυτιά τους, κάνουν γκριμάτσες, ζητούν να φύγουν  ή στέκονται ακίνητα βρισκόμενα σε πλήρη ένταση.


Στην Εφηβεία  :
1) Πιθανόν να εμφανίσουν πρόωρη σεξουαλική δραστηριότητα , κατάχρηση ουσιών και παραβατική συμπεριφορά.
2) Αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης
3) Αποτυχία σε σχολικές εξετάσεις και αδυναμία επίτευξης απόκτησης κάποιου διπλώματος
4) Αίσθημα αβεβαιότητας αισθανόμενοι λιγότερο ικανοί να ανταποκριθούν στα προβλήματα της ζωής .
Στην εφηβεία ειδικά , οι γονείς με προβλήματα στο γάμο τους , είναι τόσο απορροφημένοι με τις σκέψεις τους , όπου παύουν να είναι αποτελεσματικοί στο ρόλου του ατόμου που πρέπει να επιβάλει τη πειθαρχία και στο πρότυπο εκείνο που θα ‘’ διδάξει ‘’  τρόπους συμπεριφοράς σε σχέση με τους φίλους του ή με το άλλο φύλο.
Τη σημερινή εποχή γνωρίζουμε πως εάν οι ενδοσυζυγικές συγκρούσεις διαχειριστούν από τους γονείς , πάντα με τη βοήθεια ενός ειδικού , θα υπάρχει περισσότερη ελπίδα για μια ομαλή πορεία , είτε για να βελτιωθεί ο γάμος είτε για να φτάσει ομαλά προς το διαζύγιο , επηρεάζοντας όσο γίνεται λιγότερο τη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των παιδιών .


                                                                                                                                                                                                                               ΤΣΑΧΤΣΙΡΗ ΜΑΡΙΑ
                                                      ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

Διαφήμιση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...