Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ !!! ΑΛΛΆ... ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ !!!

 

Τα σχολεία σε λίγο κλείνουν και όλες οι μανούλες ψάχνουμε να βρούμε μέρη που μπορούμε να πηγαίνουμε τα μικράκια μας !! Πλέον έχουν τη τιμητική τους παιδότοποι με όμορφους εξωτερικούς χώρους, που διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Για τις οικογένειες λοιπόν που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές όλο το καλοκαίρι ένας τέτοιος παιδότοπος είναι το ιδανικό στέκι για να περάσει το παιδάκι σας ευχάριστα , δημιουργικά και πάνω από όλα με ασφάλεια !! 

Μήπως όμως πριν μπούμε μέσα στο παιδότοπο πρέπει να ξέρουμε όλοι κάποιους κανόνες για την ασφάλεια όλων μας ;;

ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ

- Αφήνουμε έξω από το παιδότοπο γυαλιά, αλυσίδες κλπ

- Τρώμε και πίνουμε εκτός παιδότοπου.

- Βγάζουμε τα παπούτσια μας.

- Στη τσουλήθρα καθόμαστε και δεν ανεβαίνουμε ανάποδα.

- Επειδή κανένας δε μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια του άλλου οι υπεύθυνοι του παιδότοπου είναι υποχρεωμένοι να απομακρύνουν κάθε παιδί ιδιαίτερα επιθετικό που δε σέβεται τους κανόνες.



ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΥΣ 

-  Φροντίζουμε τα παιδάκια που συνοδεύουμε είτε είμαστε γονείς, είτε φίλοι παππούδες κλπ.

- Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας ασυνόδευτα στον περιβάλλοντα χώρο διότι ΠΑΝΤΑ την ευθύνη την έχουμε εμείς.

- Τα παιδάκια κάτω των 2 ετών πρέπει να περιορίζονται στα παιχνίδια που είναι για την ηλικία τους.

- Ενημερώνουμε όταν τα παιδάκι μας χρήζει ιδικής μεταχείρισης.


ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 

- Τα άτομα που έχουν αναλάβει τη φύλαξη είναι υποχρεωμένα να βάζουν τα παιδάκια στη σειρά προτεραιότητας και να κάνουν ότι μπορούν για να αποφεύγουν συγκρούσεις , ατυχήματα  ακόμα και τσακωμούς και φυσικά να ενημερώνουν τους γονείς- συνοδούς.

- Πρέπει να οργανώνουν τα παιδιά σε μικρές ομαδούλες και τα τα παιδιά να μπαίνουν κατά ηλικίες. Αρα εάν το παιδάκι σας αργεί να μπει μέσα .. απλά προσπαθούν τα υπεύθυνα άτομα να δημιουργήσουν μια ομάδα που ηλικιακά θα ταιριάζει στο παιδάκι σας για την ασφάλεια του και την ασφάλεια όλης της ομάδας.

ΈΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Να πάρετε όλη τη καλή σας διάθεση και ας περιμένουν οι δουλειές στο σπίτι η τα mail. Αφήστε τα άγχη και τις άσχημες σκέψεις έξω από το παιδότοπο. Τώρα είστε εκεί με το παιδάκι σας και στόχος είναι η ψυχαγωγία του παιδιού και η χαλάρωση η δική σας ..

Καλό καλοκαίρι μανούλες μου  καλή διασκέδαση … με ασφάλεια !!


Διαφήμιση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...