Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΜΗΠΩΣ ΈΧΕΙΣ ΈΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΊ ;;;


Όλοι ξέρουμε το γνωστό μύθο με τη μαμά κουκουβάγια που πίστευε πως το δικό της παιδί ήταν το πιο έξυπνο και όμορφο.. Όλες έχουμε την εντύπωση πως το δικό μας παιδάκι είναι το  <<χαρισματικό>>. Η αλήθεια είναι πως ισχύει . Πλέον είναι δύσκολο να διακρίνεις το ξεχωριστό γιατί όλα τα παιδιά έχουν υψηλή νοημοσύνη λόγο των ερεθισμάτων που δέχονται από το περιβάλλον.

Παρόλα αυτά .. Με βεβαιότητα σας λέω πως ΝΑΙ !! Υπάρχουν αυτά τα ξεχωριστά παιδιά !! Που ξεχωρίζουν από το μέσο όρο.. που γεννήθηκαν με άστρο.. το καταλαβαίνεις από τη ματιά τους που σε διαπερνά...



ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ

-  Αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα

- Έχουν από μικρή ηλικία την αίσθηση του χιούμορ.

- Έχουν μεγάλη φαντασία και φτιάχνουν ιστορίες από το μυαλό τους.

- Έχουν καλή μνήμη και ξέρουν τα πάντα.

- Πριν κάνουν κάτι ρωτούν << γιατί >> και << πως >> . Δε κάνουν τίποτα χωρίς λόγο και σκοπό.

- Έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και εν συναίσθηση.  Δηλαδή κατανοούν τα συναισθήματα του άλλου κα μπαίνουν στη θέση του .

- Είναι δυνατοί παίχτες!! Παζλ, επιτραπέζια , και γρίφοι είναι τα καλύτερα παιχνίδια τους.

- Είναι ζωηρά κα ξεροκέφαλα

- Ίσως να μην είναι καλός μαθητής γιατί πολύ απλά μια ιδιοφυία βαριέται, δε μπαίνει σε καλούπια δε προσαρμόζετε στη στείρα γνώση .

- Διαθέτει ηγετικές ικανότητες .

- Έχει αυτογνωσία και αναγνωρίζει τις ικανότητες του .



Βέβαια μπορεί να έχετε ένα παιδάκι έκπληξη!!  Γιατί μπορεί να έχει μια μαθησιακή δυσκολία αλλά ταυτόχρονα να είναι και χαρισματικό. Εκεί θέλει λίγη προσοχή με λίγη ενίσχυση το μικράκι σας μπορεί να κάνει θαύματα !


ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ

Πρέπει να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε αυτή την ευθύνη . Ναι μανούλες μου .. είναι δύσκολο!!  Γιατί μπορεί να μιλάει ώριμα αλλά οι συναισθηματικές ανάγκες του είναι ένας μικρού παιδιού.. θέλει αγκαλίτσα , φιλάκια, χαδάκια και όλη τη προσοχή σας !!

Στην εφηβεία χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή και πολλές φορές στήριξη από ιδικό για να αποδεχτεί αυτή του τη διαφορετικότητα !!!


Παρόλα αυτά δε χρειάζεται να σας πω πως εάν έχετε ένα τέτοιο παιδάκι να το χαίρεστε!! Γιατί για κάθε μανούλα το παιδάκι της είναι μοναδικό και χαρισματικό !!! Να τα χαιρόμαστε έτσι και  αλλιώς γιατί είναι το μέλλον και η ελπίδα μας ...

Διαφημίσεις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...