Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

TI EINAI ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ;;


H ρομποτική είναι μια επιστήμη που αποτελεί συνδυασμό άλλων επιστημών κυρίως της πληροφορικής , ηλεκτρονικής και μηχανολογίας . Πλέον η ρομποτική έχει μπει στη πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και εκτός σχολείου είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη γνωστικών δομών για τα παιδιά.



ΓΙΑΤΙ ΈΝΑ ΠΑΙΔΊ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΊΟ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΊ ΜΕ ΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 

1. Γιατί μπορεί να χτίσει βασικές ικανότητες για τη ζωή του όπως δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων. 

2. Καλλιεργεί το πνεύμα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από τη παιδική περιέργια.

3. Εμπεδώνουν τα μαθηματικά , τη φυσική καθώς προγραμματισμό και μηχανολογία.

4. Κυρίος μαθαίνουν να ζουν με τη τεχνολογία και να την αγαπούν.

5. Η ρομποτική είναι μεγάλο εφόδιο να ξεκινήσουν τη ζωή τους με επιτυχία και δημιουργία αφού  από τόσο μικρή ηλικία είναι σε θέση να ασχοληθούν με τόσο σπουδαία πράγματα.

6. Μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά ενώ ο καθένας έχει διακριτούς ρόλους.



                                                         
                  ΔΙΑΝΑ ΒΟΥΤΥΡΑΚΟΥ ΤΟ << ΧΡΥΣΟ >> ΚΟΡΊΤΣΙ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΉΣ


7. Οι μαθητές αναπτύσσουν πολλές προσωπικές δεξιότητες.

8. Πέρα από τις θετικές επιστήμες η ρομποτική μαθαίνει στα παιδιά μέχρι και Ιστορία πχ με τη κατασκευή ενός ρομπότ καταπέλτη του Αρχιμήδη έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνολογία εκείνης της εποχής καθώς και τη προσωπικότητα του Αρχιμήδη.

9. Συνδυασμός εννοιών από διαφορετικές γνωστικές περιοχές ( τεχνολογία , τέχνη , περιβάλλον, κοινωνία, φυσικές επιστήμες ) με διαφορετικά project ( συνθετικές εργασίες ) 

Το όραμα της ρομποτικής είναι ΌΛΑ τα παιδιά να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες οι οποίες στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών του κόσμου που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε παγκόσμια κλίμακα. 



Διαφημίσεις






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...