Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΟΙ ΤΗΣ !!!

  Από Μότσαρντ μέχρι Χατζηδάκη και από Μπίτλς μέχρι active member όλα είναι ακούσματα που πρέπει να προσφέρουμε στα παιδιά μας ..

Η μουσική αναμφίβολα είναι πολύ σπουδαία!! 

- Μέσα από αυτή τα παιδιά εκφράζουν τα παιδιά συναισθήματα θετικά και αρνητικά.

- Η ισορροπημένη προσωπικότητας τους εξαρτάται από την έκφραση συναισθημάτων και η μουσική είναι ένα μέσο.

- Η συναισθηματική νοημοσύνη αναπτύσσεται και διοχετεύεται προς τα έξω μέσα από τη μουσική.

- Με τη συμμετοχή των παιδιών σε μουσικές δραστηριότητες καλλιεργείται η πειθαρχία και η ωριμότητα.

- Ακόμα και όταν ένα παιδί εκτίθεται απλά στην ακρόαση της μουσικής υπάρχει ραγδαία εξέλιξη της αυτοπεποίθησης , αυτοεκτίμησης , του σεβασμού , της κατανόησης για το κόσμο γύρω του , της ευγένειας και της αγάπης. 





Η μουσική βιωματικά και εμπειρικά βοηθάει στη ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού.
 Οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί με βάση τις μελέτες τους πως η μουσική επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μικρών παιδιών.

Ο δρ Λορεν Τρεινόρ καθηγητής ψυχολογίας υποστηρίζει πως η μουσική παιδεία σε οποιαδήποτε μορφή της έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην ενεργοποίηση της προσοχής και της μνήμης . Για αυτό πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.  

Έτσι πρέπει να γίνουμε παράδειγμα για τα παιδιά μας και η μουσική να είναι καθημερινά στη ζωή μας.
Για το είδος της μουσικής δε θα πρέπει να αγχωνόμαστε. Η γνωστή Λέττα Βασιλείου ( μουσικός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας ) υποστηρίζει << το παιδί μπορεί να μάθει , και να ακούει τα πάντα αλλά και να έχει άποψη για τα πάντα ΜΟΝΟ όταν του προσφέρονται τα πάντα >> 

Ένα παιδί που δε στερείται μουσικών ακουσμάτων μπορεί να είναι ένας μελλοντικός ακροατής που επιλέγει ξεχωρίζοντας την << απλή>> από την << απλοίκή >> μουσική. Επιπλέον το παιδί με πλούσια μουσικά ερεθίσματα είναι βέβαιο πως έχει ανεπτυγμένες όλες τις νοημοσύνες του.

διαφημίσεις 





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...