Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΕΊΝΑΙ ΥΓΕΙΑ !!


Όλη η σύγχρονη κοινωνία υποστηρίζει πως το να σχολιάζεις τους άλλους είναι μια πολύ άσχημη συνήθεια . Οι επιστήμονες όμως έχουν διαφορετική άποψη.

Για την ακρίβεια ο καθηγητής της ψυχολογίας Rodin Dunbar από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θεωρεί πως το κουτσομπολιό είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο μας διαφοροποιεί από τα ζωικά είδη. Συμβάλει στη συνοχή της κοινωνίας μας αφού δενόμαστε περισσότερο με τους φίλους μας και αποκτούμε κοινωνικό δίκτυο.

Ο κορυφαίος καθηγητής της εξελικτικής ψυχολογίας πιστεύει ότι με αυτό το τρόπο μαθαίνουμε σημαντικές πληροφορίες  για τους άλλους  και έτσι από αυτό εξασφαλίζεται η επιβίωση μας. 



Μετά το κουτσομπολιό ο εγκέφαλος μας έχει αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης την ορμόνη της αγάπης και της χαλάρωσης.

Άρα μανούλες κουτσομπολέψτε αυτή τη φορά με την άδεια των ιδικών... κάντε το καφέ σας πικάντικο με την κολλητή σας.. βάλτε στην άκρη για λίγο τα δικά σας προβλήματα και ασχοληθείτε με των άλλων.. εκεί ίσως καταλάβετε πως όλοι έχουμε θέματα.. άλλοι μικρά και άλλοι μεγαλύτερα .. 

Βέβαια όλο αυτό προϋποθέτει και κάτι άλλο .. να μην σας ενδιαφέρει όταν έρθει και η δική σας σειρά.. απολαύστε ακόμα και όταν γίνετε εσείς το επίκεντρο των κοινωνικών σχολίων. 




ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ 









     
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...