Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ...ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ...

 Μανούλες μου.. για άλλη μια φορά.. ΗΡΕΜΙΑ !!! Να Θυμάστε πως ΝΑΙ.. !! Είμαστε το                     << κλειδί >> της επιτυχίας η της αποτυχίας... Αλλά όχι των εξετάσεων.. Η αξία σας σαν μανούλα δεν κρίνεται από αυτό..

ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ

- Μη λες συνέχεια << διάβασε >>.. κάθε παιδί έχει τα δικά του όρια .. Μην τα παραβιάζεις γιατί μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα φέρεις..

2. ΔΕΝ είναι οι εξετάσεις το σημαντικότερο σημείο της ζωής του .. η ψυχολογία και η υγεία του παιδιού σας είναι πολύ πιο σημαντικό.

3. Μην ξεκινάτε τη μέρα με αρνητική διάθεση και με εκφράσεις  << ξύπνα , θα αργήσεις κλπ >> επειδή είναι πολύ αγχωμένο φτιάξτε του τη διάθεση με χαμόγελο και το αγαπημένο του πρωινό.

4. Οι εκφράσεις << θα με αρρωστήσεις, θα με πεθάνεις >> είναι απαγορευτικές.. Άλλωστε τις εξετάσεις τις δίνει για το δικό του καλό και όχι για εσάς..

5. Μην κάνετε συγκρίσεις με άλλα παιδιά.

6. Μην μιλάτε μπροστά στο παιδί σε τρίτα άτομα..


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

- Ενθαρρύνω το παιδί  με εκφράσεις  << πιστεύω πως θα πας καλά , πιστεύω σε σένα >>

- Ένα δώρο μετά τις εξετάσεις αλλά πριν τα αποτελέσματα.. γιατί για εσάς μετράει η προσπάθεια του παιδιού και όχι το αποτέλεσμα..

- Το διάβασμα δεν είναι ανάγκη να είναι όλη μέρα , ούτε θα τα μάθει όλα τη τελευταία στιγμή. κάντε μαζί πράγματα για να αποφορτιστεί.. μια βόλτα για περπάτημα , η για φαγητό θα βοηθήσουν αρκετά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...