Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ !!!



Πλέον είναι μεγάλη τύχη στις μέρες μας να έχεις μια δουλειά και μάλιστα κάτι που να σου αρέσει.. Ακόμα όμως και εάν δεν είναι κάτι που σε εκφράζει απόλυτα , ακόμα και εάν είναι δύσκολες οι συνθήκες και σκληρό το περιβάλλον αυτό δε θα πει πως πρέπει να βγάζεις εκεί το χειρότερο κομμάτι του χαρακτήρα σου και με τη συμπεριφορά σου να δυσχεραίνεις την επίτευξη του ομαδικού στόχου.

Ίσως έχεις ένα καλό βιογραφικό.. Όμως εάν  το επαγγελματικό σου προφίλ δε χαρακτηρίζεται από διακριτικότητα, ευγένεια, συνέπεια, εργατικότητα και πάνω από όλα εχεμύθεια.. τότε μάλλον αυτό πρέπει να αλλάξει.. όχι γιατί θα χάσεις τη δουλειά που έχεις τώρα αλλά γιατί δυστυχώς δε θα στεριώσεις σε καμία δουλειά..
\
Μερικά tips

- ΔΕ ΦΤΑΙΩ !!Φυσικά και δεν είναι επαγγελματικό.. και το κακό για σένα είναι πως το λάθος φαντάζει ακόμα μεγαλύτερο στα μάτια των συναδέλφων η του εργοδότη σου . Προσπάθησε να αποβάλεις λοιπόν την ευθυνοφοβία..

- ΜΗΝ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΕΙΣ !! Μην μεταφέρεις λόγια που σου έχουν εμπιστευτεί συνάδελφοι η ακόμα χειρότερα ο εργοδότης σου.. Αργά η γρήγορα θα εκτεθείς! Γενικά προσπάθησε να ακούς περισσότερο και να μιλάς λιγότερο..

-ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΑ !! Μην κάνεις παράπονα για κάποιο συνάδελφο.. σε άλλο συνάδελφο.. Μην κατηγορείς τον εργοδότη σου η άτομα ανώτερα η πιο παλιά από σένα στο υπόλοιπο προσωπικό. Δεν χρειάζεται ούτε μεγάλη ευφυΐα, ούτε φαντασία να καταλάβεις πως κάποια στιγμή θα τα βρεις μπροστά σου γελοιοποιώντας έτσι τον εαυτό σου ..

- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ !! Η προθυμία είναι μεγάλο προσόν. Όλοι θα την προσέξουν και θα την αναγνωρίσουν. Σε όλες τις δουλειές ίσως χρειαστεί να κάνεις και πράγματα πέρα από τις αρμοδιότητες σου. Το τελευταίο πράγμα που θέλει μια επιχείρηση είναι να συνεργάζεται με άτομα που θέλουν μόνο το μισθό τους και ουσιαστικά αδιαφορούν για την επιχείρηση.



- ΒΑΡΙΕΜΑΙ !! Αυτή η φράση η και η συμπεριφορά που την υποδηλώνει είναι κόκκινο πανί για τους εργοδότες σου η για τον προϊστάμενο σου Ίσως να είσαι πολύ κουρασμένη και να μην έχεις καμία όρεξη να φέρεις εις πέρας την αποστολή που έχεις αναλάβει. Προσπάθησε όμως να τη κρατήσεις για τον εαυτό σου ! Π.χ Μην εκφράζεις τη κούραση - απροθυμία σου  με γκρίνια , μην περιφέρεσαι στο χώρο με τον καφέ σου ενώ χασμουριέσαι , μην  κάθεσαι όπου βρεις με κατεβασμένες τις πλάτες, μην βάζεις τα χέρια στις τσέπες σαν να μην έχεις τίποτα να κάνεις, μην παίζεις με το κινητό περιμένοντας την ώρα να περάσει..

-  ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΣΟΥ !! Εκεί θέλει μέτρο. γιατί και το άλλο άκρο φαίνεται σαν να έχεις αντικοινωνική συμπεριφορά. όμως κράτησε τα πολύ προσωπικά σου εκτός του εργασιακού σου χώρου.

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ

Φυσικά και όλοι έχουμε κάνει κάποια από τα παραπάνω ..και εννοείται πως για να πάμε μπροστά αφήνουμε τα λάθη πίσω μας.. αλλά το μυστικό είναι αφού έχουμε μάθει από αυτά. Κανένας εργοδότης δε θα κάτσει να σου επισημάνει το ίδιο λάθος ξανά και ξανά .. Αργά η γρήγορα θα βρει κάποιον άλλο που να κάνει λιγότερα λάθη η τουλάχιστον να μη κάνει τα ίδια..



Διαφήμιση





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...