Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΞΙΚΌΣ ΓΟΝΙΟΣ ;;;


Νέες έρευνες λένε πως είναι πολύ πιο καταστροφικό να μεγαλώνεις με τοξικούς γονείς από ότι με  αδιάφορους και ανεπαρκείς..

Ίσως διακρίνεις και εσύ σημάδια .. Ίσως ακόμα να παλεύεις με τους  << δαίμονες >> της παιδικής σου ηλικίας.. όμως θέλει μεγάλη προσοχή να μην επαναλάβουμε συμπεριφορές και δικά μας άσχημα βιώματα στα παιδιά μας.. 


Εδώ σας έχω μερικά σημάδια από τη ατελείωτη λίστα.. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες τοξικών γονέων.. Υπάρχουν οι καταπιεστικοί.. Αυτοί που για τα μάτια του κόσμου θέλουν τα παιδιά τους άψογα..  Εκείνοι που ζουν τη ζωή τους μέσα από του παιδιού η ακόμα και αυτοί που αντί να δίνουν προσοχή στα παιδιά τους απαιτούν τη προσοχή των παιδιών.. 

- Μιλάνε τόσο πολύ που είναι αδύνατο να μιλήσει το παιδί .. μιλάνε πριν από αυτό για αυτό . Στην ουσία δεν τον ενδιαφέρει να το ακούσει .,. Σημασία έχει να τον ακούσει το παιδί ..

- Το μαύρο πρόβατο. Οι τοξικοί γονείς έχουν ανάγκη να βαφτίζουν ένα παιδί ως εξιλαστήριο θύμα.. αυτό θα φταίει για ΌΛΑ.. 

- Χαρά τους δυστυχία του παιδιού. Οι περισσότερες μανούλες όταν βάζουμε μια τιμωρία πρώτα υποφέρουμε εμείς.. οι τοξικές μανούλες απολαμβάνουν τις τιμωρίες.

- Κάνουν το παιδί να νοιώθει αποτυχημένο.. 

- Τα παιδιά των τοξικών γονιών είναι ενοχικά με χαμηλή αυτοπεποίθηση. 

Η λίστα είναι πολύ μεγάλη.. σημασία έχει να διακρίνουμε τα σημάδια.. Εάν και εσύ μεγάλωσες με τοξικούς γονείς θα πρέπει να δουλέψεις με τον αυτό σου γιατί ίσως σε  << κρατάει πίσω >> στη δική σου σχέση με το παιδί σου ..

Εάν από την άλλη διακρίνεις στοιχεία του εαυτού σου στα σημάδια.. τότε μάλλον χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου ιδικού να γίνεις καλύτερη μανούλα και να μεγαλώσεις ένα πραγματικά ευτυχισμένο παιδί.. Μπορούμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι γονείς.. τους το οφείλουμε..

Διαφημίσεις 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!

Περιμένοντας με αγωνία το τρίτο μου παιδάκι με συγκίνησε το υπέροχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπραν που αν και άτεκνος μας δίνει αντικειμενικά ...